Ingrediënten voor 4 personen:
–   300 gr coppa di parma (een charcuterie
dat vervaardigt wordt uit de onderpoot van een varken en op dezelfde manier als
parmaham vervaardigd wordt.)

–  150 gr risottorijst
–  1 gesnipperde sjalot
–  3 dl rode wijn
–  1 dl olijfolie
–  1 stronk broccoli
–  100 gr geraspte parmezaanse kaas
–  4 teentjes gerookte knoflook
–  3 dl bouillon
–  Peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd 12 fijne plakjes van de coppa di parma en laat ze een uurtje drogen in
een oven van 100 graden. Houd ze terzijde. Snijd de rest van de coppa di parma
in blokjes en bak ze kort in de olijfolie. Laat ze uitlekken maar recupereer de
olie. Verdeel de broccoli in fijne reepjes en dompel deze 2 min. onder in
kokend water. Verfris in koud water en houd ze terzijde. Pel de look en snijd
deze in fijne plakjes. Fruit de sjalot samen met de knoflook in de olie, voeg er de
rijst, peper en zout aan toe en roer alles goed door elkaar. Blus met de rode
wijn en breng al roerend aan de kook. Voeg er beetje bij beetje de bouillon aan
toe tot de rijst deze alle opgenomen heeft. Meng er de broccoli en de blokjes
coppa di parma onder en bestrooi met kaas. Kruid nog eens flink na met peper
van de molen. Verdeel over diepe borden en versier met plakjes gedroogde coppa
di parma, parmezaanschilfers en een plukje groen. Smakelijk!