Ingrediënten

  • 1 kilo ui uit Roscoff
  • 1 kleine bol gerookte knoflook
  • 100 gr boter
  • een laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 2 theelepels zout
  • een theelepel peper
  • 1 glas muscadet
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel suiker

Bereiding

  1. Schil de uien en snij ze heel klein
  2. Smelt de boter in een pan en doe daarin de ui, stoof deze aan en voeg de knoflook, het laurierblad en de tijm bij.
  3. Kook dit heel zachtjes gedurende 30 min. en let op dat het niet verkleurt
  4. Als de uien zacht zijn, voeg dan het zout, de suiker, de peper en de wijn toe
  5. Laat het nog even doorkoken tot het mengsel goudgeel is.
  6. Voeg de eierdooier toe, niet meer laten koken.

 

Serveertip

Serveer de soep zoals ze is of mix ze even door en dien op met gebakken croutons.